Nieuws

KBC Verslag aan de Samenleving

Voor KBC was 2019 zonder meer een uitdagend jaar, maar we bleven focussen op ons hoofddoel: de dromen van onze klanten helpen waarmaken en de noden van de maatschappij helpen beantwoorden. Je leest er meer over in dit Verslag.

2020 zou het jaar van de vergroening worden

Johan Thijs (CEO) en Thomas Leysen (voorzitter van de Raad van Bestuur) lichten in een interview de noodzaak toe van een groene omwenteling, zowel voor particulieren als voor bedrijven. KBC deed al veel, maar wilde in 2020 een versnelling hoger schakelen. Ook dat lees je in dit Verslag.

En toen kwam het coronavirus

Het maakte de prioriteiten van de samenleving meteen duidelijk.
Als werkgever en dienstverlener deed KBC er meteen alles aan om de gezondheid van personeel en klanten te vrijwaren, en tegelijk de normale dienstverlening en het betaalverkeer te blijven garanderen.

Intussen is het duidelijk dat deze coronacrisis ook een enorme economische impact heeft. Samen met de overheid en andere stakeholders onderzoekt KBC momenteel welke rol het hierin kan spelen. Want hoe de situatie zich ook ontwikkelt, KBC blijft zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen.