Nieuws

Let op voor malafide slotenmakers!

Wat doet u wanneer u zich buitensluit uit uw huis? Op Google is de eerste de beste slotenmaker snel gevonden en gecontacteerd. Jammer genoeg staan vaak ook de charlatans bovenaan de lijst.

Ons oog viel begin december op een reportage in het één-programma Fact Checkers. Bekijk hier het volledige fragment op de website van Eén.

Ook wij als verzekeringsagent komen via onze klanten in aanraking met deze malafide praktijken en zien soms facturen die nog 2 tot 5 keer hoger zijn dan normaal.

In vele gevallen gebruiken deze malafide slotenmakers ook de valse belofte dat de factuur toch door uw verzekering wordt terugbetaald. Indien u zich heeft buitengesloten, is het inderdaad mogelijk dat uw verzekeringsmaatschappij tussenkomt, maar dat wil uiteraard niet zeggen dat elke factuur integraal wordt aanvaard en terugbetaald.

Hebt u uzelf buiten gesloten? Bent u uw sleutels verloren? Contacteer ons altijd eerst alvorens een slotenmaker te bellen. Ook buiten de kantooruren kan u hiervoor bij ons terecht of rechtstreeks via KBC op 0800 964 64. op In bepaalde gevallen kunnen wij iemand ter plaatse sturen via de verzekering.

Bent u niet in de mogelijkheid om met ons of KBC contact op te nemen en belt u zelf een slotenmaker? Let dan goed op volgende aandachtspunten:

  • Check altijd eerst de website van de Vlaamse Slotenmakers Unie voor een betrouwbare slotenmaker in de buurt
  • Vraag om een richtprijs of een offerte
  • Let op als u een slotenmaker zoekt via Google!

Hebt u vragen? Aarzel niet om ons verder te contacteren hierover.