Ondernemers

Cyberverzekering

Uit onderzoek van Unizo blijkt dat maar liefst 4 op de 10 bedrijven reeds met cybercriminaliteit te maken heeft gehad. Waar vroeger voornamelijk grotere bedrijven getarget werden, ligt nu het ganse spectrum van ondernemers onder vuur. Hackers maken bovendien gebruik van de coronacrisis om extra hard toe te slaan.

Valse facturen die verstuurd worden vanuit uw bedrijfsemail, bestanden of prijslijsten die geblokkeerd worden, webshops die platliggen, het zijn allemaal vaak voorkomende gevolgen van een cyberaanval en hebben een enorme impact op uw dagelijkse werking.

Wees hackers een stapje voor met deze tips

In 95% van de gevallen, liggen menselijke fouten aan de basis van cyberaanvallen! Jij en jouw medewerkers vormen dus een belangrijke spil in de strijd  tegen cybercriminaliteit. Informeer iedereen over cyberincidenten zoals ransomware, CEO-fraude en phishing.

Wij adviseren je hoe je jouw bedrijf preventief beschermt en hoe je je kan verzekeren voor als het toch misloopt. 

1. Kosten voor herstellingen door hackerschade

We betalen de kosten terug die nodig zijn om de schade te herstellen. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor de herstelling van je netwerk bij hackerschade.

Maar ook de betaling van administratieve boetes bij inbreuk op de privacywetgeving door een onoplettendheid van een medewerker of het verlies van geld op je rekening als je gehackt bent.

2. Bijstand 24/7 door de KBC Cyberverzekering Helpdesk

Dringend hulp nodig? Je kunt 24/7 terecht bij de KBC Cyberverzekering Helpdesk, waar een team van experts voor je klaarstaat. We bellen je binnen de 2 uur terug met een voorstel om de schade te herstellen. In noodgevallen sturen we meteen een IT-expert op pad.

Heb je nood een PR-expert of een juridisch adviseur als je bijvoorbeeld gegevens van klanten verliest of bij een inbreuk op de GDPR-wetgeving? Ook dan kun je op ons rekenen.

3. Preventie voor een betere bescherming

Experts nemen je onderneming onder de loep en geven gratis advies over hoe je schade kunt voorkomen. De preventie bestaat uit een:

  • Netwerkscan: IT-experts scannen je netwerk en duiden de zwakke schakels in je beveiliging aan
  • GDPR-check: een advocatenkantoor onderzoekt hoe je omgaat met de gegevensbescherming van je klanten en doet aanbevelingen voor verbetering
  • Communicatiecheck: een PR-bureau evalueert je crisiscommunicatieplan zodat je optimaal voorbereid bent bij een mogelijke cyberaanval

4. Vergoeding van bedrijfsschade (optioneel)

Ben je inkomsten mislopen door een cyberaanval? Was je webshop bijvoorbeeld onbereikbaar of zijn je machines uitgevallen? Dan heb je dankzij deze optionele waarborg recht op een schadevergoeding.

Meer diensten van uw KBC-Verzekeringsagent.

ONTDEK WAARMEE MERCELIS VERZEKERINGEN U KAN HELPEN!