Uw gezin

Familiale verzekering

Of je nu alleenstaande bent of kleine kinderen hebt die al eens kattekwaad uithalen. Of je nu op je eigen benen staat of samenwoont met vrienden. Een familiale verzekering is werkelijk een must. 90% van de Belgen heeft een familiale verzekering.

Wat is een familiale verzekering?

Loopt iemand schade op door jouw fout of nalatigheid? Of door je kinderen? Dan kan die persoon van jou een schadevergoeding eisen. In dat geval beschermt de familiale verzekering je tegen de financiële gevolgen.

En als jij schade oploopt door de fout of nalatigheid van iemand anders? Dan zorgt de verzekering rechtsbijstand in je privéleven voor juridische hulp en bijstand om een schadevergoeding te krijgen. Bijvoorbeeld als een verstrooide fietser je aanrijdt.

Je kan ook kiezen voor een uitgebreidere bescherming. Stel zelf je verzekering samen, aangepast aan je persoonlijke situatie:

Wist u dat de uitgebreide rechtsbijstandverzekering sinds 2019 fiscaal aftrekbaar is?

Neem je de verzekering rechtsbijstand in het privéleven en de optie contractuele en andere geschillen, dan is de premie die je hiervoor betaalde fiscaal aftrekbaar. Voor het aanslagjaar 2020 (inkomsten van 2019) komt tot 310 euro in aanmerking voor fiscale aftrek. De maximale belastingvermindering bedraagt dus: 310 euro x 40% = 124 euro

Doet u beroep op een babysit of andere hulp?

Als je bij je thuis tegen betaling iemand laat helpen, zoals een poetsvrouw, babysit of tuinman, dan ben je wettelijk verplicht om die personen te verzekeren tegen arbeidsongevallen. Wij geven je hierover graag meer uitleg.

Doe je beroep op een oppas van de gezinsbond? Een extra verzekering is dan niet meer nodig, de gezinsbond sluit deze af voor de oppas.  Betaal je je poestvrouw of tuinman met dienstencheques, ook dan hoef je hen niet te verzekeren tegen arbeidsongevallen.

Waarom een familiale verzekering nemen?

We gingen na waarvoor onze klanten het vaakst een beroep doen op hun familiale verzekering.
Dit zijn 4 vaak voorkomende schadegevallen

  • Een waterlek in je badkamer veroorzaakt vochtschade bij de buren.
  • Je stoot per ongeluk de nieuwe gsm van een vriendin van de tafel. In het scherm zit een barst.
  • Met je fiets aan de hand wandel je tussen 2 geparkeerde auto’s. Onbedoeld laat je een kras achter in een autodeur.
  • Je zaagt een boom om in je tuin, maar hij valt de verkeerde kant op. De tuinschutting en -meubels van de buurman sneuvelen.

Wij werken graag een voorstel op maat voor u uit.

Meer diensten van uw KBC-Verzekeringsagent.

ONTDEK WAARMEE MERCELIS VERZEKERINGEN U KAN HELPEN!