Uw gezin

Hospitalisatie

De kosten van een ziekenhuisopname steeds duurder. Denk aan de stijgende erelonenkosten in eenpersoonskamer of dure geneesmiddelen bij ernstige ziektes.  

Bescherm jezelf tegen de oplopende kosten van een ziekenhuisopname met een aanvullende verzekering.

Wat is een hospitalisatieverzekering?

Een hospitalisatieverzekering biedt je een ruime bescherming voor medische kosten bij ziekenhuisopname door ziekte, ongeval of bevalling. Ze biedt je een terugbetaling van je kosten van de opname én van de voorafgaande zorg en nabehandeling.

De verzekering is dus voor iedereen interessant: ze beschermt je levenslang voor onvoorziene kosten bij hospitalisatie.

Zwangerschap en bevalling

Denk je aan kinderen? Sluit dan tijdig een KBC-Hospitalisatieverzekering: vóór je zwangerschap. Bij het sluiten van de verzekering kies je meteen je kamertype: ‘eenpersoonskamer’ of ‘twee- of meerpersoonskamer’. 

Geboorte

Is er een kindje geboren? Proficiat!
Laat het ons weten binnen 60 dagen na de geboorte, zodat je pasgeborene mee kan opgenomen worden in je hospitalisatieverzekering zonder medische acceptatie.

Handig die Assurcard!

Bij elke KBC-Hospitalisatieverzekering afgesloten na 2001 is de AssurCard sowieso inbegrepen. Bij oudere polissen is dat niet altijd het geval.

Bij een opname betaal je zelf niets aan het ziekenhuis. KBC betaalt je opnamefacturen rechtstreeks (derde-betalersysteem).

Het enige bedrag dat je aan KBC betaalt, is de gekozen franchise (het bedrag van de kosten die je zelf wilt dragen) en de niet-verzekerde kosten, zoals telefoon, dranken, verzorgingsproducten (bv. shampoo en zeep) en niet-aanvaarde erelonen.

Hoe kan ik mijn hospitalisatie aangeven?

De aangifte van je ziekenhuisopname gaat eenvoudig. Je kunt het via de KBC Mobile app of per telefoon, vanaf 3 maanden voor je opname. KBC betaalt je ziekenhuisfactuur rechtstreeks aan het ziekenhuis. Zo moet je zelf het bedrag niet voorschieten. Lees hier alles over wat te doen bij hospitalisatie.

Wij werken graag een voorstel op maat voor u uit.

Meer diensten van uw KBC-Verzekeringsagent.

ONTDEK WAARMEE MERCELIS VERZEKERINGEN U KAN HELPEN!