Voertuigen

Landbouwvoertuigen

Professioneel gebruik

Landbouwvoertuigen bestaan er in verschillende categoriën, zoals landbouwtrekkers, maaimachines, bedrijfsmaterieel. Zelfs wanneer je deze voertuigen alleen op eigen terrein gebruikt, is het belangrijk om stil te staan bij de risico’s die je loopt wanneer jij of één van je medewerkers ermee aan het werk zijn. Ook het gebruik van het voertuig is van belang: kom je ermee op de openbare weg, gebruik je het alleen voor eigen gewassen, of werk je ook in loondienst? Wordt er een aanhangwagen aan je voertuig gekoppeld? Kom met ons praten over de voertuigen die je professioneel gebruikt, wij overlopen de risico’s en zorgen voor een correcte verzekeringsdekking.

Particulier gebruik

Gebruik je een kleine tractor om hooi voor je paarden te vervoeren? Of een quad op het veld? Ook als particulier kan je een landbouwvoertuig inschrijven en verzekeren voor hobbygebruik. Van zodra je er mee op de openbare weg of op een openbaar terrein komt, ben je verplicht het voertuig in te schrijven en te verzekeren.

Landbouwtrekkers:
gewone witte plaat of rode G-plaat?

Hoe inschrijven?

  • Wanneer je een nieuw landbouwvoertuig koopt krijg je van de handelaar het document ‘aanvraag tot inschrijving’, waarmee wij je voertuig kunnen inschrijven en verzekeren. Nog voor je het voertuig in het verkeer stelt, moet je het aanbieden bij de technische keuring voor een volledige keuring en weging.
  • Wanneer je een tweedehands landbouwvoertuig koopt, ga je met de documenten naar een keuringsstation naar keuze voor een administratieve keuring. Met het verkregen document ‘aanvraag tot inschrijving’, kunnen wij de nummerplaat aanvragen en starten wij je verzekering. Na het verkrijgen van de nummerplaat moet je het voertuig voorrijden bij een keuringsstation van je keuze voor een volledige keuring en weging.

Meer diensten van uw KBC-Verzekeringsagent.

ONTDEK WAARMEE MERCELIS VERZEKERINGEN U KAN HELPEN!