Pensioen

Individuele pensioenstoezegging

Als zelfstandig ondernemer ben je waarschijnlijk elke dag druk in de weer met je eigen zaak. Maar denk je soms ook aan je persoonlijke financiële toekomst? Met
een IPT financiert je vennootschap op een fiscaal gunstige manier een aanvullend pensioenkapitaal voor jou als bedrijfsleider. Zo zijn de gestorte premies aftrekbaar
voor de vennootschap als beroepskosten.

Enkel voor bedrijfsleiders van een vennootschap

Deze verzekering richt zich enkel tot bedrijfsleiders van een vennootschap. Een regelmatig en maandelijks loon ontvangen (ook wel bedrijfsleiderbezoldiging genoemd), is daarbij een vereiste. Zo kunnen zaakvoerders die een onbezoldigd mandaat uitoefenen (of enkel dividenden ontvangen) geen aanvullend pensioenkapitaal opbouwen vanuit de vennootschap.

Gewaarborgd inkomen in IPT

Wanneer je werkonbekwaam wordt door ziekte of een ongeval lijd je als zelfstandige vaak inkomensverlies. Om problemen te vermijden, kun je je met de aanvullende dekking Gewaarborgd Inkomen verzekeren van een vervangingsinkomen. De premie van deze aanvullende dekking is bovendien fiscaal aftrekbaar voor je vennootschap. Met de optie ‘Premievrijstelling’ geniet je daarnaast de zekerheid dat je pensioenkapitaal, ook tijdens de periode van arbeidsongeschiktheid, verder wordt opgebouwd.

IPT voor vastgoedinvesteringen

  • Heb je plannen om privé een onroerend goed te kopen (of te verbouwen) in de EER?
    Dan kun je vóór je pensionering een voorschot nemen op het al opgebouwde pensioenkapitaal. In vele gevallen is dat eenvoudiger en goedkoper (geen notariskosten) dan een klassiek (hypothecair) krediet.
  • Op zoek naar een alternatief voor de traditionele schuldsaldoverzekering?
    Je vennootschap financiert de kosten van de overlijdensdekking, terwijl jij privé de volledige fiscale ruimte overhoudt voor kapitaalaflossingen en interestbetalingen. Je kiest zelf of de uitkering bij overlijden toekomt aan je nabestaanden of via verpanding van de IPT rechtstreeks aan de kredietinstelling wordt uitbetaald. 

Contacteer ons voor een gesprek over uw fiscale optimalisatie

Meer diensten van uw KBC-Verzekeringsagent.

ONTDEK WAARMEE MERCELIS VERZEKERINGEN U KAN HELPEN!