Pensioen

(Sociaal) VAPZ

Het wettelijk pensioen van een zelfstandige is doorgaans ontoereikend om de gewenste levensstijl te behouden.  Een VAPZ of Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen, is de meest fiscaal vriendelijke manier om een aanvullend pensioen op te bouwen. Het biedt je bovendien een gegarandeerd rendement en een mooie belastingvermindering.

Waarom kiezen voor een VAPZ?

Tot 63% fiscaal voordeel

Met een VAPZ heb je een gecombineerd fiscaal voordeel:
De premies die je spaart, kun je fiscaal aftrekken als beroepskost in de bovenste inkomensschijf. Je houdt dan een lager netto belastbaar inkomen over en betaalt daardoor minder inkomstenbelasting en minder sociale bijdragen.

Zo kun je met een VAPZ tot 63% van het geld dat je investeerde, recupereren.
Dat maakt VAPZ de fiscaal meest interessante manier van aanvullende pensioenopbouw.

Sociale VAPZ met extra bescherming

Wens je naast pensioensopbouw nog een extra financiële bescherming bij arbeidsongeschiktheid, invaliditeit en moederschap? Kies dan voor een Sociaal VAPZ. Het maximumbedrag dat je kunt aftrekken ligt bij een sociaal VAPZ 15% hoger dan bij een gewoon VAPZ. Concreet: bij een sociaal VAPZ bedraagt het bijdragepercentage maximaal 9,40%, terwijl dat bij een gewoon VAPZ “slechts” 8,17% is. Met een sociaal VAPZ betaal je dus minder belastingen en sociale bijdragen én kun je tegelijk meer sparen.

Meer info

Geniet 21% korting op je verzekering gewaarborgd inkomen

Als een je VAPZ neemt bij KBC, krijg je 21% korting op je verzekering gewaarborgd inkomen

Voor einddatum kapitaal beschikbaar voor vastgoedinvesteringen

Wil je vastgoed kopen, bouwen of verbouwen? Je kunt je gespaarde VAPZ-reserve gebruiken om een vastgoedproject te financieren. Dat kan in België, maar ook in de meeste andere Europese landen.

De reserve van je VAPZ kun je ook gebruiken om je schuldsaldoverzekering te betalen. Dat is de overlijdensdekking gekoppeld aan een hypothecaire lening.

Meer diensten van uw KBC-Verzekeringsagent.

ONTDEK WAARMEE MERCELIS VERZEKERINGEN U KAN HELPEN!